Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει το εξ αποστάσεως πρόγραμμα «Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων», στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Προσωπικού των Επιχειρήσεων Τροφίμων (επίπεδο 1) του ΕΦΕΤ σύμφωνα με την ΥΑ 14708/10-08-2007.
Το πρόγραμμα αφορά το προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίμων (απλούς χειριστές) που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι επιχειρήσεις για το προσωπικό τους που θέλουν να εκπαιδεύσουν.
Η δομή του εκπαιδευτικού προγράμματος περιλαμβάνει τις παρακάτω διδακτικές ενότητες:
Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τις σχετικές βεβαιώσεις κατάρτισης (πιστοποιητικά).
Το πρόγραμμα προβλέπει σύγχρονη εξ αποστάσεως παρακολούθηση για δύο ημέρες (5 ώρες/ημέρα) σύμφωνα με τις επιθυμίες των εκπαιδευομένων, τον Ιούνιο 2025.
Η περίοδος εγγραφών είναι ανοικτή έως 15 Μαΐου 2025 και μέχρι τη συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 70 ευρώ (συμπ. παράβολου ΕΦΕΤ).
Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολογίας & Ποιότητας Τροφίμων, κ. Παναγιώτης Κανδύλης, Τμ. Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Πληροφορίες - Εγγραφές: pkandylis@ionio.gr, 6946849282.